Regjistrimet Vazhdojnë

Regjistrimet Vazhdojnë

Përfitoni edhe ju nga një edukim që deri më tani ka përcjellur XVI gjenerata të cilat i kanë mbaruar e i vazhdojnë studimet përveç Kosovës edhe në 13 vende të ndryshme të More »

Rezultatet e Provimit Pranues 2018

Rezultatet e Provimit Pranues 2018

Nxënësit të cilët kanë fituar bursë duhet të regjistrohen më së largu deri më 26 Maj 2018. Nxënësit emrat e të cilëve janë shënuar në këtë listë kanë fituar të drejtën e More »

Na pret Olimpiada “Genius” në Amerikë

Na pret Olimpiada “Genius” në Amerikë

Nxënësit e Kolegjit “Mehmet Akif” ashtu si në vitet e kaluara edhe këtë vit do të garojnë për Kosovën në olimpiadën “Genius” që do të mbahet në Oswego të SHBA-së. Në olimpiadën “GENIUS”, More »

Chemistry & English Competitions 2017 – Final Results

Chemistry & English Competitions 2017 – Final Results

# Student Shkolla Burs (%) 1 LERIDA ELEZAJ Hasan Prishtina – Prishtinë 100 2 VIOL GUDA Selami Hallaqi – Gjilan 100 3 DAFINA JASHARI Sadullah Brestovci – Gjilan 100 4 ARDONA GJYREVCI More »

INSTITUCIONET ARSIMORE GULISTAN – DEKLARATË PËR SHTYP

INSTITUCIONET ARSIMORE GULISTAN – DEKLARATË PËR SHTYP

Institucionet Arsimore Gulistan kanë filluar aktivitetin arsimor edukativ në Kosovë prej vitit 2000. Këto institucione janë hapur në bazë të kërkesë të popullit shqiptar të Kosovës si pasojë e ndihmës humanitare e More »

 

The declaration of our lawyers

Here is our statement on the latest developments of our clients:

Our clients; six Turkish citizens, have been taken under custody this morning by Kosovo Police. We could not receive solid information on the reasoning of these arrests but we were told that their stay permits were canceled and thus they were taken under custody.
Soon after, Turkish media has published news that these people were taken by the Turkish Intelligence to Turkey. Both President Thaçi, Prime Minister Haradinaj, Minister of Justice Tahiri and Foreign Affairs Minister Pocolli has indicated that they were not informed about such a deportation and were suspicious of the urgency of the action.
Regardless of the Turkish Media coverage, we have received credible information that our clients are being kept in Kosovo and have not been transferred to Turkey yet. We look forward political leadership of Kosovo to step up and show leadership by stopping this deportation if our clients are still in Kosovo as mentioned. We are very concerned and worried about the safety of our clients. We are willing to face with the accusations, if any, at Kosovo courts.

Rezultatet e olimpiadës së IX-të të gjuhës angleze dhe të kimisë

Të dashur nxënës, fillimisht ju falënderojmë për pjesëmarrje dhe ju njoftojmë se, emrat e nxënësve që i morën 10-të vendet e para në garën gjuhës angleze (nga kl. e 8-të dhe e 9-të) si dhe 15-të vendet e para në garën e kimisë (nga kl.8-të dhe e 9-të) do të shpallen të mërkurën më 28 mars në Swiss Diamond Hotel, në orën 15:00 me ç’rast edhe do t’iu ndahen bursat dhe shpërblimet.
Shkollat e nxënësve që i kanë fituar tre vendet e para do të shpërblehen me pllaketë dhe në të holla (100E), ndërsa mësimdhënësit e lëndëve përkatës shpërblehen me çertifikatë dhe në të holla (100E), në shenjë falënderimi për mbështetjen dhe suksesin e tyre.
Të gjithë mësimdhënësit e nxënësve që kanë hyrë në ranglistë do të shpërblehen me çertifikatë.
Ftoheni të gjithë në ceremoninë e ndarjes së shpërblimeve!

Chemistry 8

#
Student Shkolla Komuna
Net
Burs (%)
Për mësimdhënësin Për Shkollën
1
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
83.2
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
2
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
82.4
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
3
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
80.9
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
4
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
77.4
75
   
5
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
75.9
75
   
6
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
74.4
75
   
7
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
73.4
75
   
8
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
72.4
50
   
9
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.9
50
   
9
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.9
50
   
11
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.7
50
   
12
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.3
25
   
13
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71
25
   
14
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
70.4
25
   
15
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
69.9
25
   
15
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
69.9
25
   
17
VESA VISHAJ Iliria Prishtinë
69.2
   
18
VIGAN ADEMI Musa Zajmi Gjilan
68.3
   
19
ADEA GERGURI Martin Camaj Istog
66.4
   
20
REDON KACIU Zenel Hajdini Podujevë
64.9
   
21
RINOR REXHAJ Ahmet Hoxha Ferizaj
64
   
22
FATBARDHA EMINI Afrimi e Fahriu Podujevë
63.8
   
23
DENIS BAJRAMAJ Drita Deçan
63.5
   
24
LEMISA SELIMI Lekë Dukagjini Prizren
62.9
   
25
ARTINE PIRA Halil Alidema Viti
59.9
   
25
ZANA MURSELI Gjon Serreçi Ferizaj
59.9
   
25
ERBLIND MUSLIU Abedin Rexha-Sandokani Skënderaj
59.9
   
28
PLARENTA SHULETA Emin Duraku Prishtinë
59.4
   
29
ADRIAN MEHAJ Azem Bejta Skënderaj
59.3
   
29
ANESA SMAJLI Iliria Prishtinë
59.3
   
31
ERDI SPAHIU Lekë Dukagjini Prizren
59
   
32
ARDIT GJINOVCI Elena Gjika Skënderaj
58.5
   
33
EDI KURTESHI Thimi Mitko Gjilan
57.3
   
34
ARIANIT ADEMI Enver Maloku Podujevë
56.4
   
35
ORGESA AVDIU Selami Hallaqi Gjilan
55.9
   
35
LIBERTA SPAHIJA Zekerija Rexha Gjakovë
55.9
   
37
ELTINA HASI Rasim Kiçina Gllogoc
48.8
   
38
ARNISA ISTOGU Rasim Kiçina Gllogoc
45.3
   
39
ERZA KRASNIQI Zenel Hajdini Prizren
41.8
   

Chemistry 9

#
Student Shkolla Komuna
Net
Burs (%)
Për mësimdhënësin Për Shkollën
1
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
90.2
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
1
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
90.2
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
3
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
89.4
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
4
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
89.3
75
   
5
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
88.2
75
   
6
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
88.1
75
   
7
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
82.4
75
   
8
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
82.3
50
   
9
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
81.6
50
   
10
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
77.6
50
   
11
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
62.9
50
   
12
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
61
25
   
13
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
57.8
25
   
14
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
57.5
25
   
15
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
56.8
25
   
16
ANJESA KOVAQI Lekë Dukagjini Prizren
55.6
   
16
JONITA BASHA Xhavit Ahmeti Kamenicë
55.6
   
18
VULLNET GERVALLA Zenel Hajdini Podujevë
54.9
   
18
ELION KADRIU Rilindja Vushtrri
54.9
   
20
BLEDI HOXHA Abaz Ajeti Gjilan
54.2
   
21
ARNIS HOXHA Dëshmorët e Kombit Malishevë
52.1
   
22
ALDIN MAXHUNI Rilindja Vushtrri
46.3
   
23
AGNESA SELMANI Pavaresia Prishtinë
44.6
   
24
SYARD DAUTI Dituria Ferizaj
43.9
   
25
SHQIPONJE DANI AbedinRexha-Sandokani Skënderaj
40.9
   
26
DION HAMITI Naim Frashëri Ferizaj
40.7
   
27
LISA TAHIRI Iliria Prishtinë
39.4
   
28
VERONA MISINI Jeta e Re Ferizaj
38.9
   
29
XHENETA LIPOVICA Musa Zajmi Gjilan
35.9
   
30
ALBA MUSHICA Abaz Ajeti Gjilan
33.8
   

English 8

#
Student Shkolla Komuna
Net
Burs (%)
Për mësimdhënësin Për Shkollën
1
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
73.75
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
2
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
70.75
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
3
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
68.75
75
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
4
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
67.5
75
   
4
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
67.5
75
   
4
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
67.5
75
   
7
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
67
50
   
8
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
66.25
25
   
8
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
66.25
25
   
8
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
66.25
25
   
8
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
66.25
25
   
12
ALMA VRANESHI Bedri Gjinaj Mitrovicë
65
   
12
ART CIBUKCIU Pavaresia Prishtinë
65
   
14
MOREA PULA Hasan Prishtina Prishtinë
64
   
15
NDERIM BAJRAKTARI SHMU – 2 Vushtrri
63.75
   
15
LAURA LUBOVCI Ismail Luma Lipjan
63.75
   
17
LEDOR RETKOCERI Naim Frashëri Prishtinë
62.5
   
18
FATIME SADIKU Vëllezërit Frashëri Lipjan
61.25
   
19
ANITA FAZLIJA Gjergj Fishta Prishtinë
60.25
   
20
ENDI KRASNIQI Teuta Prishtinë
60
   
21
SHKODRAN BIQKAJ Skënderbeu Kamenicë
59
   
22
ENKELA RETKOCERI Hasan Prishtina Lipjan
58.75
   
22
QENDRESA ZEQIRI Nazmi Hoxha Gjilan
58.75
   
22
JONIDA OLLURI Vëllezërit Frashëri Lipjan
58.75
   
25
ARBEN MUJI Mustafa Bakiu Prizren
57.5
   
25
RILIND OSMANI Bahri Kuqi Vushtrri
57.5
   
25
DARIS DRAGUSHA Andon Z Çajupi Prishtinë
57.5
   
28
ALMA BEQIRI Nushi dhe Tefiku Novobërdë
56.5
   
29
FATJONA HALITI Dëshmorët e Kombit Gjilan
56.25
   
29
ETRIT HASOLLI Zejnel Salihu Fushë Kosovë
56.25
   
31
RREZON KOSHI Mazllum Këpuska Gjakovë
49.75
   
32
ERZA SHALA Pjeter Budi Pejë
46.5
   
33
DION MEHMETI Naim Frashëri Prishtinë
44
   

English 9

#
Student Shkolla Komuna
Net
Burs (%)
Për mësimdhënësin Për Shkollën
1
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
78.75
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
2
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
77.5
100
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
3
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
75
75
Shpërblime në të holla Shpërblime në të holla
3
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
75
75
   
5
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
73.75
50
   
6
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
73
50
   
7
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
72.5
50
   
7
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
72.5
50
   
9
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.25
25
   
9
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.25
25
   
9
Shpallet në ceremoninë e çmimeve
71.25
25
   
12
RIGA MAKSUTI Selami Hallaqi Gjilan
70.25
   
13
KALTRINA MUSTAFA Fehmi Rama Skënderaj
68.75
   
13
JETE KADRIU Thimi Mitko Gjilan
68.75
   
15
HANA UKA Meto Bajraktari Prishtinë
68
   
16
KLEDIA MEHMETI Thimi Mitko Gjilan
67.5
   
17
VERA BUNJAKU Rexhep Elmazi Gjilan
66.5
   
18
RAMADAN QATANI Sadri Duhla Suharekë
66.25
   
19
LINDRIT BERISHA Model Prishtinë
65
   
20
ERION MORINA Rexhep Mala Kamenicë
64.25
   
21
DIELLZA RACI Vezir Jashari Ferizaj
63.75
   
22
EDI BYTYQI Lekë Dukagjini Prizren
63
   
23
LIONA VORFI Yll Morina Gjakovë
62.75
   
24
BLERINA MALIQI SHMU – 2 Vushtrri
62.5
   
24
HANA KAJA Meto Bajraktari Prishtinë
62.5
   
24
VIGAN BEKA e Gjelber Prishtinë
62.5
   
27
RRON SHERIFI Iliria Prishtinë
62
   
28
NUREDIN NUREDINI Selami Hallaqi Gjilan
61.5
   
28
ERA DUSHI Mazllum Këpuska Gjakovë
61.5
   
30
DITURI KODRA Emin Duraku Kaçanik
60.5
   
31
EDI ASLLANI Abaz Ajeti Gjilan
60.25
   
32
GERTA SALIHI Vëllezërit Frashëri Lipjan
60
   
33
TRINGA GRUDA Naim Frashëri Prishtinë
59.25
   
34
BUTRINT RECICA Vëllezërit Frashëri Lipjan
59
   
35
SARA TAHIRI Iliria Prishtinë
58.75
   
36
ENIS RASHLANIN Model Prishtinë
57.75
   
37
YLL AZEMI Besim Rexhepi Ferizaj
55
   
37
LORENA BAHTIRI Dy Dëshmoret Lipjan
55
   
39
ALBAN KAFEXHIU Isa Boletini Rahovec
51.75
   
40
AMIR HOXHA Emin Duraku Kaçanik
50
   

MACPRO GENIUS 2018 – Results

Photos

Grand Award

Student 1 Student 2 Category
Krenare Qatani Art – Painting
Ajshe Morina Rrita Tejeci Art – Poster Design
Lekë Beqa Engjëll Ahmedi Environment
Liridona Mehmeti Argjira Zymeri Environment
Drit Dula Klit Nushi Industrial Design
Nart Gashi Elita Rexha Industrial Design
Robert Pira IT – Programming
Kledi Zherka Hamez Zymberi Short Movie
Arita Mustafa Rozina Bushati Short Movie
Arbër Lezi Writing
Agnesa Bajraktaraj Art – Poster Design
Rrezearta Thaqi Alba Thaqi Art – Painting
Albion Krasniqi Elvis Hoxha Environment
Endrit Sylejmani Tahir Zogaj Environment
Floriana Beçiri Floresa Beçiri Environment
Herolind Balaj Dion Mulaj IT – Programming
Artin Ahmeti Rion Reçica Robotics
Yll Spanca Short Movie
Getoar Elshani Short Movie
Anisa Gashi Writing
Kaina Mehmeti Writing

Gold

Student 1 Student 2 Category
Jonila Hetemi Melisa Nuredini Art – Painting
Dionis Salihu Art – Painting
Besim Canziba Mumin Cufta Art – Poster Design
Amella Ese Xheva Krasniqi Art – Poster Design
Emma Zekaj Adea Sahiti Art – Poster Design
Serhat Balje Aldan Bazda Art – Poster Design
Sevde Nur Bektas Nesibe Armagan Art – Poster Design
Erda Spahiu Edona Dakaj Art – Poster Design
Velarda Qatani Nota Kabashi Art – Poster Design
Enea Abdullahu Fjona Kllokoqi Art – Poster Design
Yll Zatriqi Art – Poster Design
Enes Ese Rozina Bushati Art – Poster Design
Erza Lalinovci Gentiana Zeneli Environment
Bujar Mehmeti Environment
Gresa Brovina Dea Dana Environment
Desantila Muriqi Environment
Muhammed Smani Elmir Cufta Environment
Ardit Vezaj Fatih Coko Environment
Yllka Suliqi Diana Demiri Environment
Stina Pashoja Agon Ajvazi Industrial Design
Arman Kaçaniku Sokol Karabaxhaku Industrial Design
Endrit Shabani Dren Hima Industrial Design
Elena Leti Gjyle Hyseni Industrial Design
Kerim Gjergjizi Amar Zhuri IT – Programming
Erisa Kameri Robotics
Blendona Rexhaj Arionita Susuri Short Movie
Eror Bytyqi Arlind Junuzi Short Movie
Xhyljeta Kabashi Rrezarta Xhaferi Short Movie
Argjira Zymeri Writing
Olt Sefedini Drone
Art Lushaku Drone
Dukagjin Dedaqi Art – Poster Design
Etrit Osmani Art – Painting
Korab Latifi Mibela Latifi Environment
Herolind Balaj Dion Mulaj IT – Web Design
Bali Qatani Aulona Graishta Robotics
Alti Krivanjeva Ardi Tahiri Short Movie
Kastriot Sahiti Writing

Silver

Student 1 Student 2 Category
Zeynep Berra Tokar Art – Painting
Esra Tiraş Belgin Gülçimen Art – Painting
Beren Baymak Sude Durmus Art – Painting
Lule Imeri Albulena Imeri Art – Poster Design
Besian Gashi Samir Vllaço Art – Poster Design
Olti Mehmetaj Rijad Bajmak Art – Poster Design
Eldion Dakaj Jon Bajraktari Art – Poster Design
Bayram Çetinkaya Oğuzhan Yunus Gülçimen Art – Poster Design
Ihsan Bozkurt Art – Poster Design
Ema Shoshi Donisa Fazliu Art – Poster Design
Dion Qarri Ardi Hoxha Art – Poster Design
Sena Sylbije Art – Poster Design
Oniks Beqaj Martin Muja Art – Poster Design
Eris Hyseni Art – Poster Design
Mete Orhan Erdem Yildirim Eren Ozcan Art – Poster Design
Alegra Ahmetaj Rina Maqani Art – Poster Design
Ismail Karahasan Hamza Seferi Art – Poster Design
Dea Murati Olsa Hasani Art – Poster Design
Allmedin Shehu Granit Orllati Art – Poster Design
Granit Xhabale Eduard Pajaziti Environment
Bahar Mazreku Necmedin Mazreku Environment
Valza Zenelaj Oketa Mustafa Environment
Art Lushaku Environment
Hana Cakaj Environment
Adonita Retkoceri Artiola Gjyrevci Environment
Rreze Gjonbalaj Argjentina Deliu Environment
Edlira Miftari Liridona Mehmeti Environment
Andra Pula Sara Sakmani Environment
Alma Mulaj Environment
Beyza Tuzen Fatma Tepeli Environment
Shefkije Kuqi Hana Gota Environment
Nora Kelmendi Kaltrina Merovci Environment
Musli Jemini Artan Mullabazi Industrial Design
Bejza Sharri Olsa Bushati Industrial Design
Enes Hadroviq Jon Haxhiu Industrial Design
Irisa Shala Industrial Design
Erwin Schafler Kerem Yigit Yanik Industrial Design
Olt Gashi IT – Programming
Fatos Gashi Jon Gavazaj IT – Web Design
Amela Ese Enes Ese Robotics
Agon Uka Andi Paqarizi Short Movie
Donat Durguti Short Movie
Enxhi Kastrati Helena Kolnrekaj Short Movie
Nesa Kryeziu Melisa Burjani Short Movie
Amar Zhuri Ramadan Kude Short Movie
Elsa Morina Writing
Artur Bojku Drone
Nart Asllani Drone
Liridon Bajraktari Art – Painting
Diellza Krasniqi Art – Poster Design
Medine Hajredini Djellëza Hoti Environment
Eltris Azemi Adem Rama Environment
Enkeleda Ibishi Environment
Vullnetare Çoçaj Elvira Jahaj Environment
Besart Bedrolli Olti Çerkini IT – Web Design
Arbër Misini Bleard Retkoceri Robotics
Admirim Kasolli Fehim Hoti Robotics
Ermonda Morina Bleona Terdevci Short Movie
Jon Doda Klevisi Jerliu Short Movie
Betim Thaçi Short Movie
Elsa Drenica Writing
Elda Dedinca Writing
Faik Ajdini Writing

Bronze

Student 1 Student 2 Category
Dilara Ozay Dena Manallari Art – Painting
Zeynep Ferzan Küçükkaya Art – Painting
Liburn Muja Klestor Veseli Art – Poster Design
Ibrahim Muzhaqi Bahadir Karakaya Art – Poster Design
Ariana Sopaj Edda Shkurti Art – Poster Design
Endrit Kryeziu Vali Haxhimurati Art – Poster Design
Alper Yıldırım Yusuf Tarık Uçar Art – Poster Design
Fitim Hoti Ilirjan Hoti Art – Poster Design
Melahat Betül Şener Art – Poster Design
Eriona Berisha Tringa Kushaj Art – Poster Design
Qendrim Selmani Art – Poster Design
Edip Talo Helena Kolnrekaj Art – Poster Design
Ernis Gashi Blerton Gashi Art – Poster Design
Ömer Çelik Art – Poster Design
Dea Stavileci Enes Hadroviq Art – Poster Design
Blendi Dorambari Rron Hoxha Art – Poster Design
Rana Toksoy Art – Poster Design
Rita Rexhaj Aferdita Hoxha Art – Poster Design
Pashtrik Hoti Edmonda Muqaj Art – Poster Design
Rrita Zogaj Environment
Servet Tepeli Muamer Karahasan Environment
Yahya Özay Abdullah Armağan Environment
Argjend Rexha Environment
Endi Shurdhaj Marin Caka Environment
Akideja Hasani Environment
Rinesa Qerimi Debora Peci Environment
Erna Zaimi Shega Uka Environment
Jona Morina Jonela Morina Environment
Anisa Fazliu Yllzona Hajdari Environment
Argjentina Deliu Diellza Vishi Environment
Murat Sami Çetinkaya Environment
Enesa Ejupi Environment
Sema Mazrek Aea Osmanollaj Environment
Helena Kolnrekaj Edis Ese Industrial Design
Varis Rada Ramadan Kude Industrial Design
Mustafa Serhat Colaker Shefqet Salihu Industrial Design
Ayse Ozkurt Ayse Erva Sahin Industrial Design
Faruk Bujari Valon Berisha Industrial Design
Diellza Hodaj Fatjona Musliu Industrial Design
Gerti Krasniqi IT – Programming
Arbnor Rama IT – Programming
Blend Melenica IT – Web Design
Edip Talo Andi Hoti IT – Programming
Buna Haraqija Alda Muhaxhiri Short Movie
Enesa Shala Short Movie
Tringa Kushaj Short Movie
Blin Muçolli Edis Schafler Short Movie
Jeta Hoxha Leotrim Shala Short Movie
Islam Morina Writing
Diellor Balaj Kaltrina Sokolaj Writing
Donat Beqiri Drone
Art Jusaj Drone
Era Ademaj Art – Painting
Ajshe Turkaj Art – Painting
Gentiana Cani Art – Painting
Altin Hajrizi Lorik Stublla Environment
Lirigzon Murseli Arjan Kelmendi Environment
Bleona Llugaliu Environment
Erblina Bunjaku Yllka Krasniqi Environment
Rigon Pira Environment
Era Kastrati Amara Sejdiu IT – Programming
Dijedon Selmani Shpend Aliu Robotics
Butrint Reçica Rinesa Gashi Robotics
Anisa Kacabashi Lorenc Imeri Short Movie
Albiona Gashi Bardh Gashi Short Movie
Albana Ilazi Writing
Melos Krasniqi Writing
Medina Olluri Writing

Mention

Student 1 Student 2 Category
Anjeza Maqani Donjeta Zenullahi Art – Painting
Fjolla Ajvazi Artiola Gjata Art – Painting
Enbija Baruti Huriye Türkyilmaz Art – Poster Design
Arbias Hoda Arian Zeneli Art – Poster Design
Rinesa Bobaj Artiola Mamaj Art – Poster Design
Lumni Reshani Gent Kabashi Art – Poster Design
Elif Nalan Unal Hande Karakaya Art – Poster Design
Rina Burjani Natyra Shehu Art – Poster Design
Florent Kabashi Art – Poster Design
Erjona Palushi Leoreta Palushi Art – Poster Design
Rea Beqiri Dion Beqiri Art – Poster Design
Naz Pacollari Elsa Kastrati Environment
Rilind Pirana Yunus Emre Demir Environment
Tinka Halimi Environment
Nurane Aliu Alban Hasani Environment
Anda Gashi Environment
Erin Krasniqi Environment
Lumnije Reshani Donita Osmanollaj Environment
Rumeysa Bilgin Rabia Münise Çavdar Environment
Ndriti Azizi Agon Ajvazi Industrial Design
Blir Berisha Industrial Design
Rina Tejeci Genita Ukaj Industrial Design
Dea Cana Industrial Design
Gent Dushi Industrial Design
Taulant Rama IT – Programming
Rilinda Beqiraj Eldonita Gjocaj Short Movie
Bajram Kasumaj Butrint Kasumaj Short Movie
Leonida Ahmetaj Edita Gashi Short Movie
Amile Gashi Yllka Lutfiu Writing
Donat Halimi Drone
Arlinda Art – Painting
Selim Shala Art – Poster Design
Suna Elezi Erza Kumnova Environment
Shkurta Bunjaku Jeta Krasniqi Environment

PROVIMI PËR BURSË 2018

PROVIMI PËR BURSË për klasë të 6-të, të 9-të dhe të 10-të

21 Prill 2018 e shtunë në orën 10:00

Apliko tani!

BURSA PËR SHKOLLIM

për nxënësit më të mirë të 7 qendrave të Kosovës, për secilen veç e veç.

PYETJET E PROVIMIT

Pyetjet e provimit për bursë:

 • për kl. e 6-të përfshihet planprogrami i kl. së 5-të
 • për kl. e 9-të përfshihet planprogrami i kl. së 7 dhe 8-të
 • për kl. e 10-të përfshihet planprogrami i kl. së 8 dhe 9-të

Bursat do të jepen në bazë të rezultateve të provimit. Bursat do të jenë të vlefshme deri në përfundim të studimeve në shkollë (me kusht që nxënësi të ketë sukses të shkëlqyeshëm dhe disiplinë të mirë).

PROCEDURA E APLIKIMIT

Pranimi i nxënësve në kl. 6-të, kl. 9-të dhe kl. 10-të bëhet sipas suksesit që tregojnë në provimin për bursë. Dokumentet e nevojshme për aplikim:

– Një vërtetim nga shkolla që e vijon në të cilën duhet të shënohet klasa.

Aplikimet mund të bëhen personalisht në shkollë apo përmes faqes sonë të internetit. (Në aplikimet online vërtetimi i duhet të dorëzohet para datës së provimit ose në ditën e provimit).

VENDI I PROVIMEVE

 • Prishtinë: International School of Prishtina, Lagjja “Marigona”
 • Prizren: Kolegji “Mehmet Akif”, Korishë, Prizren
 • Gjakovë: Kolegji “Mehmet Akif”, ish TMK-ja, Gjakovë
 • Lipjan: Kolegji “Mehmet Akif”, Banullë, Lipjan
 • Mitrovicë: Sh.F . “Anton Zako Çajupi”, Rr. Brigada 142
 • Malishevë: SH.M.P . “Qendra e Kompetencës” – Qendër
 • Vushtrri: SHMU –te Policia, Vushtrri
 • Gjilan: Sh.F. “Thimi Mitko”, Rr. Skënderbeu
 • Ferizaj: Shkolla “Gjon Serreqi”, Ferizaj

DATA E PROVIMIT

21 Prill, e Shtunë – në orën 10:00
Ditën e provimit duhet ta keni me vete:

 • Vërtetimin e aplikimit për provim;
 • ID;
 • 2 lapsa grafikë;
 • Gomë;
 • Mprehëse.

Rezultatet do të shpallën me datën 25 Prill 2018 në web faqet e kolegjit.

“MACPRO GENIUS 2018” i Shpërbleu Shkencëtarët e Rinj

Kolegji “Mehmet Akif” me përkrahje të MASHT-it organizoi MACPRO GENIUS 2018 në nivel të Kosovës.
MACPRO, që për këtë vit është e pesta me radhë, deri më tani është organizuar vetëm në kuadër të Kolegjeve “Mehmet Akif”, ndërsa këtë vit ka qenë i hapur edhe për shkollat tjera në Kosovë (për kl. VIII-të – XII-të).
Nga 267 projekte të paraqitura këtë vit në këtë garë fillimisht u përzgjodhën 237 projekte, të cilat nxënësit i kanë përgatitur në bashkëpunim me mësimdhënësit.
Të shtunën nga ora 09:00-14:00 është bërë prezantimi i projekteve në sallën e ekspozitave të Pallatit të Rinisë.Vlerësimi është bërë në dy grupe. Në njërin grup janë vlerësuar Projektet e nxënësve të Kolegjeve “Mehmet Akif” të cilët prezantimet e tyre i kanë bërë në gjuhën angleze , ndërsa në grupin tjetër projektet e nxënësve të shkollave pjesëmarrëse të cilët prezantimin e kanë bërë në gjuhën shqipe. Juria ka qenë e veçantë për secilin grup.
Në orët e pasditës u bë ndarja e shpërblimeve. Dy shpërblimet e para me pika më të larta të MACPRO GENIUS , do ta përfaqësojnë Kosovën në Olimpiadën Genius në SHBA.
Gara është zhvilluar në këto kategori: art, mbrojtje e ambientit, dizajn industrial, IT, robotikë dhe dronë, film me metrazh të shkurtër dhe artikull.
Gjatë programit final në fjalën e tij të rastit zëvendësdrejtori i përgjithshëm Dr. Yusuf Karabina tha:” Deri më tani me këto projekte kemi marrë pjesë në gara të ndryshme ndërkombëtare të mbajtura në vende të ndryshme si në SHBA, Holandë, Indonezi, Keni, Rumani, Kazakistan në të cilat nxënësit tanë Kosovar i kanë sjellë 224 medalje.”
Këtë vit 21 projekte janë shpërblyer me medalje të artë dhe me cmimin Grand (nga 100E).
Dy projektet me pika më të larta që kanë fituar të drejtën e pjesëmarrjes ne Olimpiadën Genius në Amerikë janë: Projekti i quajtur Stop Racism ne kategorine Environment Short Movie nga nxenesit Kledi zherka dhe Hamez Zymberi si dhe projekti Planticioni I mandarines ne kategorine Robotic nga nxenesit Artin Ahmeti dhe Rion Recica.
Organizimi i MACPRO-së ka për qëllim motivimin e talentëve të rinj, dhe përzgjedhjen e projekteve me të cilat institucionet arsimore “Gulistan” e përfaqësojnë Kosovën në gara të ndryshme ndërkombëtare. Edhe këtë vit ju urojmë suksese nxënësve që do të marrin pjesë në garat ndërkombëtare me projektet e përzgjedhura nga MACPRO- 5”

photos